Писателката Дж. К. Роулингсе противопостави на критиките към възгледите на транссексуалните в обширна

...
Писателката Дж. К. Роулингсе противопостави на критиките към възгледите на транссексуалните в обширна
Коментари Харесай

Дж. К. Роулинг: Не е език на омразата, когато казваш истината!

Писателката  Дж. К. Роулинг се противопостави на рецензиите към възгледите на транссексуалните в обширна обява на уеб страницата си. В нея разкрива, че в предишното е била обект на домашно и полово принуждение и се е питала дали не би подхванала дейности да се трансформира в мъж, в случай че е била родена тридесет години по-късно:  " Ако можехте да влезете в мозъка ми и да разберете какво усещам, когато чета по какъв начин трансжена умира от ръцете на мъж принудител, ще откриете единствено солидарност и непосредственост ", написа тя.

Роулинг стана обект на голям брой рецензии, след като показа възгледите си за идентичността на транссексуалните хора и разяснява публикация преди дни, в която се приказва за " хора, които имат менструация ". Това я провокира да напише в обществените мрежи, че почита правото на всеки транссексуален да живее, както се усеща добре, само че оспорва опитите да се заличи женския пол и правото на дамите да се усещат такива, каквито са. " Не е език на омразата, когато казваш истината ", написа писателката. Публикацията й провокира вълна от отрицание и рецензии, в това число и от артисти като Ема Уотсън, Еди Редмейн и Даниел Радклиф, играли основни функции в екранизации на нейни творби.

Роулинг акцентира, че е предизвикана да изрази мислите си, тъй като има вяра, че всеки има своето комплицирано минало, което оформя страховете, ползите и възгледите му.  " Заставам до смелите мъже и дами, гей, хетеро и транссексуални, които се борят за независимост на словото и мисълта, за правата и сигурността на най-уязвимите хора в обществото ни – нашите гей деца, нежните младежи и дамите, които желаят да запазят своите еднополови пространства ", прибавя тя. 

 
Дж. К. Роулинг пуска онлайн новата си детска книга
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР